Wie zijn wij?

Jos en Jan Dilven zijn geboren onder de fruitbomen. Het telen van fruit zit hen dan ook in het bloed. Opa was fruitteler en veel familieleden ‘zitten in het fruit’.

Uit hobby is Jan samen met zijn broer Jos begonnen met het verzamelen van allerlei oude fruitrassen en het vormen van leibomen.  De passie voor fruitbomen heeft in 2008 geleid tot De Fruitboogerd: een kleinschalige kwekerij waar voornamelijk oude rassen fruitbomen en fruitstruiken worden geteeld.

Jos (1960) is de jongste van de twee en richt zich met name op het geven van advies en de verkoop van de fruitbomen. Hij woont bij het bedrijf aan de Hoogstraat in Gilze en beheert daar  een groot deel van de assortimentstuin en de opkweek van jonge fruitbomen en fruitstruiken.

Zijn motto is ‘geniet je droom onder de appelboom’.

Jan (1950) is een echte fruitliefhebber en fruitkenner. Hij is de grote motor achter de enorme collectie aan verschillende fruitrassen die inmiddels is verzameld. Vanaf 2020 heeft hij een stapje terug gedaan en richt zich nu vooral op het proeven en smullen van alle bijzondere appels en peren uit de boomgaard. Zijn motto is ‘elke dag is een feest als er fruit in mijn mond is geweest’.