Wie zijn wij?

Al heel vroeg zijn Jan en Jos Dilven begonnen met het verzamelen van allerlei oude fruitrassen en het vormen van leibomen. Hun passie voor fruitbomen heeft in 2018 geleid tot De Fruitboogerd: een kleinschalige kwekerij waar voornamelijk oude rassen fruitbomen en fruitstruiken worden geteeld. 

Jos (1960) is de jongste van de twee en richt zich met name op het geven van advies en de verkoop van de fruitbomen. Hij woont bij het bedrijf aan de Hoogstraat in Gilze en beheert daar  een groot deel van de assortimentstuin en de opkweek van jonge fruitbomen en fruitstruiken.
Zijn motto is ‘geniet je droom onder de appelboom’.

Jan (1950) is een echte fruitliefhebber en fruitkenner. Hij is de grote motor achter de enorme collectie aan verschillende fruitrassen die inmiddels is verzameld. Vanaf 2020 heeft hij een stapje terug gedaan en richt zich nu vooral op het proeven en smullen van alle bijzondere appels en peren uit de boomgaard. Zijn motto is ‘elke dag is een feest als er fruit in mijn mond is geweest’.

In 2023 heeft Tjeu Jansen De Fruitboogerd overgenomen van Jos en Jan. Tjeu heeft als zoon van een melkveehouder altijd veel belangstelling gehad voor fruitbomen en fruitstruiken. Al vroeg startte hij met een eigen moestuintje en kwam hij bij de Fruitboogerd helpen. Inmiddels kweekt hij zelf fruitbomen en fruitstruiken en geeft daarnaast les op zogenaamd “groene school”. Zijn motto is ‘geef een fruitboom de tijd, je krijgt daarvan nooit spijt’.